Must-have в чантата ни за плаж

0
1023

Дори и да не сте фенове на ранните записвания за летни почивки, с настъпването на месец май няма как да не ви се прокрадне мисълта за море. Планирането и подготовката на ваканцията ни обаче изисква не малко време и внимание. В тази връзка написахме тази статия, в която ще ви посочим няколко must-have неща, които трябва да съдържа всяка една чанта за плаж.

Вода

Приема на течности е абсолютно задължителен през летните дни, още повече на плажа. Винаги носете във вас бутилка с вода поне литър и пийте през целия ден. И едно трикче – напълнете бутилката наполовина и я поставете на една страна във фризера за една нощ. Водата не трябва да покрива изцяло устата на бутилката. На сутринта напълнете останалата част от бутилката с вода. В резултат, ледът ще запази водата студена за по-дълго време.

Слънцезащита за тяло, лице и устни

Знаете, че със слънцезащитен лосион трябва да се мажем през целия ден, колкото пъти е необходимо. Не забравяйте да проверите срока на годност – да, слънцезащитните средства изтичат! Използването на балсам за устни с SPF е също толкова задължително, за да предотвратите слънчевите изгаряния и да предпазите и устните си.

Слънчеви очила

Знаете как моментално присвиваме очи в досег със слънчева светлина и също, че така във времето се образуват бръчките. Дори то да е облачно, няма как да сме сигурни, че в следващия момент няма да изгрее слънце. Затова нека слънчевите ви очила би бъдат под ръка в чантата.

Шапка

С шапка по ваш избор ще защитите лицето си от коварните лъчи на слънцето. Съществуват тенденции, който може да ви помогнат в избора на плажна шапка. Като казахме шапка, веднага се досещаме и за .. досетихте ли се? Косата. Не само, че шапката ще я предпази, а и ще подобри визията ви.

Четка за коса

Ако прибирате косата си като влизате във водата (басейна или на плажа), носете пластмасова четка за коса. Разплитайте и разресвайте  косата си веднага щом излезете от водата, за да предотвратите неприятни възли в края на деня.

Бельо

Не само на децата! Сложете чифт бельо в чантата за плаж. Повечето хора носят бански костюм направо до плажа, но ако спирате да ходите по пътя към дома, вероятно няма да искате да го правите в пясъчен бански костюм.

Комплект за първа помощ

И пак, не само, ако имате деца. Винаги е добра идея да носите основен комплект за първа помощ. Той може да съдържа лепенки и марли, лосион от невен (срещу изгаряне), обезболяващо за деца и възрастни.

Независимо дали пътувате с приятели, семейство, деца или сами, важно е да си приготвите чанта на плажа спрямо вашите индивидуални нужди, която да се погрижи за всички тях и нещо неочаквано.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here