Full face approach с MD Codes /медицински кодове/

0
1418

Стареенето е естествен физиологичен процес и неговото забавяне е основна цел на естетичната дерматология. С всяка изминала година нашето лице губи част от своя обем за сметка на меките тъкани и костите, което води до появата на фини и дълбоки бръчки, увисване на кожата, промяна на контура на лицето. Естетичната дерматология е изключително бързо развиващ се дял от специалността и на пазара непрекъснато излизат нови и нови възможности за справяне с проблема.

От много години насам хиалуроновите филъри са един от основните способи на естетичните дерматолози. Богатото кръвоснабдяване и множеството преминаващи съдове и нерви правят лицето изключително опасна за инжектиране зона. Въпреки това, при достатъчно познаване на анатомията, прецизна и безопасна техника и добър избор на продукти, ние можем да постигнем страхотни, естествени резултати с минимален дискомфорт за пациента.

Една от най-нашумелите и най-ефективни техники e т.нар. MD кодове. Технологията на MD кодовете е разработена от Д-р Маурицио Де Майо, пластичен хирург от Бразилия, и е патент на фирма Allergan за работа с продуктите от Вайкрос – системата на  JUVÉDERM®.

д-р Маурисио де Майо

MD Codes™ са представени през 2015 година на обучение на Allergan в Прага. Изобретателят д-р Маурисио де Майо демонстрира методът, плод на 20 годишни негови проучвания и разработки. 

д-р Маурисио де Майо

От много време насам идеята на естетичната дерматология е именно постигане на естествени резултати, а не пренапълване на лицето с хиалуронови филъри, запълване на единични бръчки и цялостно изменяне на неговия вид.

С MD кодовете ние поставяме малки количества филър в точно определени точки на лицето, с което лифтираме, възстановяваме вече изгубените обеми, контурираме и подобряваме тонуса на кожата. Точките за поставяне са избрани с идеята за максимална безопасност и безболезненост на процедурата и в същото време постигане на оптимален и естествен резултат. Болезнеността на процедурата е сведена до минимум и поради наличието на лидокаин във всички продукти от VYCROSS серията на Juvederm.

Самата процедура започва с детайлна консултация с пациента, която има за цел да бъдат отхвърлени всички противопоказания за поставяне на хиалуронови филъри. Освен това се изгражда антиейджинг план, който е индивидуален за всеки пациент – обсъжда се нужният брой филъри, зоните които имат нужда от третиране и очакваният от пациента ефект.

С цел познаване на анатомията и максимално добро прилагане на техниката MD кодове Allergan Medical Institute организира ежегодни събития в цял свят. На тях ние наблюдаваме работата на водещи български и световни тренери на Allergan. Последното обучение на което имахме щастието да присъстваме бе и официалният лаунч на най-новия продукт на компанията – Volux. Продуктът е специално изработен за контуриране и дефиниране на долната челюст и брадичката.

д-р Панайотова и д-р Алексиев

д-р Алексиев,

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here