7 неща, които трябва да знаете за пигментациите

0
1358

1. Какъв тип пигментация имам?

   Пигментациите биват епидермални, дермални и смесени -дермоепидермални. Важно е преди да се започне лечение да се определи типа на пигментацията за да може тя да се третира ефективно и безопасно.

2. Може ли пигментациите да се повлияят само с локално третиране с избелващ крем?

  Повърхностните пигментации могат да бъдат леко намалени с локално прилагане на избелващи кремове за лице. Този процес обаче е бавен и изисква дълъг период от време, за да се постигне желания резултат. Вместо това лазерите атакуват директно пигмента, те са ефективни както при епидермални така и при дермални и смесени пигментации.

3. Колко сесии са необходими?

    В зависимост от типа на пигментациите са необходими няколко сесии за постигане на желания резултат. Процедурите се провеждат през 30-40 дни, продължителността им е около 20-30 минути.

4. Целогодишно ли могат да се правят тези процедури?

   Не, процедурите се правят само през есенно- зимния сезон. Необходимо е ежедневно използване на фотозащитни кремове с висок фактор.

5. Защо получих пигментации въпреки, че използвам фотозащитен крем?

  Фотозащитните кремове са много важни, но има и други фактори, които повлияват появата на пигментации като например хормонални промени, затова пигментациите се срещат 3 пъти по-често при жените отколкото при мъжете. По-висок риск от пигментации има, когато жената е бременна или в менопауза.

6. Ще се появят ли отново пигментациите?

   Могат да се появят нови пигментации или да рецидивират старите при наличие на предразполагащи фактори, например в резултат на слънчева експозиция или хормонални проблеми.

7. Има ли противопоказания за провеждане на лазерна терапия за лечение на пигментации?

   Да, това са: наличие на активна инфекция, бременност, кърмене, преканцерози и канцерозни пигментни лезии, фотодерматити, прием на фотосенсибилизиращи медикаменти, епилепсия.

  В заключение на всичко това отново ще повторя, колко е важно да се използват слънцезащитни кремове с висок фактор на защита, но в случай на вече появила се пигментация, ние от екипа на Aglea Derma Beauty Clinic сме насреща, използвайки  платформа, създадена от Lumenis – безспорен лидер в света на лазерните технологии, съчетаваща 4 модула – IPL, Multi-spot Nd:YAG, Q-Switched Nd:YAG и Resur FX.

д-р Петкова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here