5-те най-важни продукта за лятна почивка

0
889

С напредване на лятото все повече от нас мислят за наближаващата почивка на море. И въпреки че това време за релаксиране от напрегнатото ежедневие е важно да не забравяме за грижата за нашата кожа. Кои са едни най-есенциалните продукти за нашата лятна ваканция според нас:

Силна слънцезащита

С риск да прозвучи банално отново споменаваме за слънцезащитата. Имайки предвид колко е важна тя в ежедневието, когато излагането на слънчеви лъчи не е толкова силно, може да си представите колко е важно да нанасяме редовно качествен слънцезащитен продукт по време на почивка на море. Препоръчва се използване на фактор 50 за лице и тяло, който да се нанася на всеки 2-3 часа.

Крем за след слънце

На всеки от нас се е случвало да изгори след дълъг престой на плажа. Зачервената и затоплена кожа, чувството за пареща болка и последващото „белене“ на кожата са изключително неприятни, но те също така са признак на патологични процеси на клетъчно ниво в кожата, което впоследствие води до преждевременно стареене и появата на пигментни петна. Въпреки че не можем напълно да предотвратим лошите ефекти на слънцето, можем да ги минимизираме.

Препоръчително е използването на продукт за след излагане на слънце дори и да не усещате кожата „изгоряла“ или зачервена – понякога вредите на клетъчно ниво са невидими за окото. 

Хидратиращ продукт

Високите температури и силното слънце дехидратират кожата. Именно затова лятото е период, в който не трябва да забравяме да използваме качествен продукт за хидратация. Разбира се летния сезон изисква продукти, които не са толкова тежки, затова е препоръчително използването на различни серуми или емолиенти с хиалуронова киселина. Обърнете се към вашия дерматолог, за да ви препоръча точния продукт за вашия тип кожа. 

Използвайте охлаждащи спрейове докато сте на плаж

Това е важно особено ако пътувате до страна с по-топъл климат. Няколко напръсквания дневно ще накарат кожата ви да се чувства в пъти по свежа и хидратирана.

Мицеларна вода

Може би сте забелязали, че по време на или след лятна почивка наблюдавате появата на повече възпалителни лезии по лицето. Това се дължи на повишеното изпотяване, използването на тежки продукти за слънцезащита, докосване на лицето със замърсени ръце. Именно затова хигиената на лицето не трябва да бъде забравяна дори по време на почивка. Препоръчително е използването на мицеларна вода с хидратиращо действие.

д-р Алексиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here