5 причини да си направим мезотерапия през лятото

0
1009

    Основната грижа за кожата през най-топлия и слънчев сезон е да бъде добре хидратирана и защитена от вредните въздействия на слънчевите  лъчи. Кремовете и серумите с хиалуронова киселина осигуряват донякъде нужната хидратация, но се оказват недостатъчно ефективни поради изсушаващото въздействие на факторите на околната среда – топлина, слънце, пясък и морска вода. На помощ се включва мезотерапията – метод в естетичната медицина, при който в кожата се инжектират биологично активни вещества.

 И защо да изберем мезотерапията през лятото:

 1. Утолява жаждата на кожата

 Коктейлите с хиалуронова киселина, витамини и минерали действат директно в дермата и осигуряват дълбока хидратация и ревитализация, възстановяват хидробаланса в кожата.

 2. Мезотерапията противодейства на процеса на стареене в кожата

 Тя  неутрализира свободните радикали чрез съдържащите се в нея мощни антиоксиданти-витамин C, витамин Е, ресвератрол и др. Предпазва ни от фотостареене и от появата на нежелани пигментации.

  3. Предпазва клетките на кожата  от увреждащото въздействие на УВ-лъчите

 Обогатените коктейли с микроелементи и коензими участват в синтеза на Вит.D, който  регулира растежа на клетките, участва активно в метаболизма на тъканите, укрепва защитната бариера на кожата.

 4. Мезотерапията подобрява еластичността на кожата.

 Съдържащите се аминокиселини и микроелеманти участват в биосинтеза на колаген и еластин, наличието на органичен силиций, ДМАЕ и др, вещества с изразен лифтинг ефект подобряват плътността на кожата, тонизират я, заглаждат фините бръчки и подобряват лицевия контур.

 5. Мезотерапията ни придава сияеен вид и ни прави съблазнителни и красиви на плажа!

    Погрижете се за кожата си и изживейте едно вълшебно лято!

д-р Панайотова

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here