5 вредни навика, които да избягваме, за да се радваме на здрава и красива кожа

0
140
5 вредни навика, които да избяхваме

Колкото и да не си признаваме всеки от нас има вредни навици. Как обаче те влияят на състоянието на кожата може да прочетете в статията ни.

Да си легнем, без да почистим лицето: Почистването на кожата преди лягане е абсолютно задължително. Замърсяванията на кожата на лицето от външната среда и непочистеният грим водят до запушване на порите, фактор за образуване на пъпки, раздразнения по кожата и повяхнал тен. Точно затова тази стъпка е от изключителна важност за да имате сияйна и здрава кожа. Използването на кърпички за почистване на грим не е най-подходящият вариант за неговото отстраняване. Те изсушават кожата и са изключително вредни за нежаната зона около очите. Освен това не почистват в дълбочина и нямат хидратиращо действие.

Да използваме замърсени предмети: Принадлежностите за нанасяне на грим/четки, апликатори, гъбички, както и телефоните, които често допираме до лицето си, са източник на много бактерии. Затова ежедневното дезинфектиране на телефона и ежеседмичното почистване на четките за грим е препоръчително.

Да пушим: Никотинът намалява притока на кръв към кожата, така тя не получава достатъчно кислород и хранителни вещества, което уврежда нейната структура, намаля синтеза на колаген и еластин. Дългите години тютюнопушене могат да причинят бръчки в зоната над горната устна, т. нар. марионетни или пушачески бръчки, което отново състарява кожата.

Да нанасяме неподходящи продукти върху кожата: Изборът на козметични продукти на пазара е огромен. За различните типове кожа, обаче са подходящи различни козметични продукти и е от изключителна важност да изберем най-подходящият за нас продукт, затова ви съветваме да се консултирате с дерматолога си.

Да излизаме, без слънцезащитен крем: Дерматолозите съветват да не излизаме без слънцезащитен крем не само през лятото. Вредните UV лъчи увреждат кожата, дори когато навън е студено и облачно. Освен преждевременно стареене, могат да причинят и рак на кожата. За градски условия използвайте 30 SPF, който блокира както UVA, така и UVB лъчите и ви държи напълно защитени. През лятото, обаче този фактор е нисък и е препоръчително да нанасяте слънцезащитен крем с 50 SPF на всеки два часа, ако сте директно изложени на слънце.

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here