4 съвета как да останете далеч от акнето през лятото

0
1051

80% от хората страдат от акне в определени моменти от живота си, като 25 % от жените в зряла възраст са засегнати от този проблем. Лечението е строго индивидуално и се насочва към корекция на причините за възникването му.

В статията Ви даваме 4 съвета, които ще Ви помогнат да останете далеч от него през лятото:

  1. Най-важното е да запомните, че няма да се отървете от акнето, излагайки се на слънце. Дори напротив, ако имате акнеична кожа, не бива да прекалявате с интензивната слънчева светлина. Тя увеличава риска то да се влоши, оставяйки белези.
  2. Доста често лечението на акне включва приема на медикаменти. Повечето от тях обаче, правят кожата по-сензитивна към слънцето. Съветваме Ви, през летните месеци да ги замените с такива с по-ниска чувствителност, особено хората с нетолерантна кожа. Най-добре ще е да се консултирате с Вашия дерматолог по темата.
  3. Освен използването на слънцезащитен крем, е добре да предпазваме кожата си от директната слънчевата светлина в интервала  между 10 ч. и 15 ч.
  4. Не само продуктите за рутинна грижа трябва да съответстват на типа кожа, който имате. Слънцезащитният продукт за лице също. Информирайте се за съдържанието му. Ако нанесете слънцезащитен крем, който не е предназначен за мазна кожа, върху такава, резултатът ще е увеличаване на акнето.

Нашите съвети и препоръки биха Ви помогнали за предотвратяване появата на акне, но в случай, че вече страдате от него от средна до тежка форма препоръчваме лечение единствено по предписание на дерматолог. Известни са различни методи за лечението му. Тук ние от AGLEA DERMA Beauty Team Ви запознаваме с някои от най-иновативните от тях.

AGLEA Beauty Team

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here