4 процедури подходящи за есента по препоръка на дерматолога

0
1939

Всички обичаме лятото, силното слънце, солената морска вода, топлият пясък на плажа и бронзовият загар, който то остава на нас, но не трябва да забравяме, че въпреки старанието ни да предпазим кожата си, тя все пак се уврежда. Слънцето е основен фактор, който предизвиква преждевременно стареене на кожата.

 След края на лятото, ограничаващо ни от доста процедури в дерматологичните клиники, е време да се погрижим за нашата кожа. След месеци излагане на силните лъчи на слънцето, кожата на лицето е най- засегната  от него– дехидратирана, с намалена еластичност, пигментирана. Точно за това е важно да се погрижим за нея навреме и есента е най- подходящият сезон за това.

  1. Лазерно подмладяване – М22 ResurFX

ResurFX е перфектната процедура за справяне с проблемите на кожата натрупани по време на лятото. Под действието на лъча на лазера се образуват микрозони с увреждания, които “събуждат” останала тъкан и правят рестарт на колагеногенезата.

Лазерното подмладяване се препоръчва при намален тонус и еластичност на кожата, при поява на бръчки, разширени пори, пигментни петна, мелазма. Резултатът от процедурата е млада и еластична кожа с изравнен тен.

2. Мезотерапия

Един от основните проблеми на кожата след лятото е дехидратацията й. Дехидратираната кожа изглежда повяхнала, а лицето изморено.

Мезотерапията е техника за хидратиране в дълбочина и подмладяване на кожата. Тя е чудесна за бързо възстановяване и съживяване на повяхналата, дехидратирана и отпусната кожа на лицето, шията и деколтето. Чрез нея се доставя коктейл от полезни вещества в кожата, които подобряват състоянието й.

Мезотерапията съдържа свободни хиалуронови молекули, витамини, микроелементи, аминокиселини и др, които действат в по-повърхностните слоеве на кожата, чрез което се постига освежаване и оздравяване на тена. Възстановява се блясъкът и свежестта на състарената от слънце, тютюнопушене и солариум кожа.

3. Плазмотерапия – PRP

Плазмотерапията представлява мезотерапия със собствена плазма. Тя е най-естествената, безопасна, ефективна биостимулираща естетична процедура за подмладяване на лице и ревитализация на кожата.  Сигурна и щадяща, плазмотерапията изравнява тена, премахва финните бръчици, прави кожата по-плътна, еластична и стегната. По време на плазмотерапията при инжектирането на богатата на тромбоцити плазма в кожата се освобождават биологично активни вещества- т.нар. растежни фактори, които стимулират различни клетки. Резултатът е преструктуриране на старите колагенови и еластични влакна и изграждане на нови, производство на хиалуронова киселина, нормализиране на тъканното дишане, стимулиране на образуването на нови клетки и междуклетъчно вещество.

4. OxyGeneo+ 3в1

OxyGeneo+ съчетава с себе си три работещи в абсолютен синхрон технологии, благодарение на което се постигат несравними резултати. Чрез него се постига ревитализиране, стягане, изглаждане и хидратиране на повяхналата кожа. Изсветлява сивия тен и пигментациите, стяга разширените пори, омекотява бръчките и забавя образуването на нови. OxyGeneo+ осигурява насищане на клетките с кислород по естествен път и активира производството на нови клетки.

Не забравяйте че за най-добър ефект и изготвяне на оптималният анти-ейджинг план е препоръчително да се посъветвате с вашия дерматолог.

д-р Алексиев

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here