24-ти Световен конгрес по Дерматология и Венерология в Милано, Италия

0
1283

Когато избрах дерматологията за специалност една от основните причини бе това, че е една от най-иновативните и бързо развиващи се специалности. Това налага непрекъснат стремеж към развитие и обучение, за да бъдем в крак с най-новите тенденции в света на клиничната и естетична дерматология.

Освен чрез непрекъснатото четене на учебници и медицинска литература имаме възможност да посещаваме и ежегодно провеждащите се конгреси, организирани от Европейската асоциация по Дерматология и Венерология.

За мен беше огромно удоволствие и тази година да посетя едно от събитията организирани от International League of Dermatological Societies ILDS – 24-ти Световен конгрес по Дерматология и Венерология в Милано. Първият такъв форум е проведен през 1889 година в Париж. Традицията продължава и до ден днешен и ние имаме възможността да се насладим на събитието на всеки 4 години в различни части на света.

Тази година участие взеха над 16 000 дерматолози от цял свят. Сред тях бяха и световно известни специалисти, които представиха най-новите методи за диагностика и лечение, нов поглед над вече познатите ни заболявания и визия за развитието на дерматологията като специалност. Освен множеството полезни лекции и семинари имах възможността да посетя щандове на световни естетични брандове, на които получих информация за нови все още непознати медицински и козметични продукти, лазерни апаратури. 

За мен като млад лекар, стремящ се към непрекъснато професионално развитие, посещаването на такъв тип форуми е изключително полезно.  Запознавайки се с новостите  в Дерматологията аз мога да предложа най-доброто на Вас, нашите пациенти!

д-р Алексиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here