15-ти Световен Кавказки конгрес по Пластична Хирургия и Естетична Дерматология – Колхида

0
250
Колхида 2021

През последната година по обясними причини посещаването на ежегодно провеждащите се конгреси по дерматология и естетична медицина беше възпрепядствано. Много от конгресите се проведоха в различни онлайн платформи, които въпреки обстоятелствата ни дадоха възможност да сме в крак с развитието на дерматологията. Въпреки това срещите на живо с колеги от цял свят не могат да бъдат напълно заменени от онлайн семинари и конгреси. Затова с голяма радост приех новината за това, че 15-тият Световен Кавказки конгрес по Пластична Хирургия и Естетична Дерматология – Колхида ще се проведе в нормални условия.

Колхида се провежда от 2007 година в Грузия, като конгресът е посветен на новостите в пластичната хирургия и дерматологията.  Името на конгреса произлиза от старинното име на Грузия – Колхети. Колхети е родното място на Медеа, която се смята за основателя на медицината. Според историята Медеа имала способността да лекува старостта. Същата е и основната идея на естетичната медицина.

Организатор на конгреса е световно известната фирма производител на лифтинг конци –  Aptos. Тяхната идея е събирането на специалисти в тази сфера на медицината и обмяната на опит, представяне на нови методи и гледни точки. От откриването си Колхида е място за среща на пластични, реконструктивни хирурзи и дерматолози с идеята за създаване на синергия в подхода към пациентите.

Освен множеството полезни лекции, проведени от лидери в дерматологията и пластичната хирургия имах възможността да посетя откриването на новият център на Aptos. Там собствениците на компанията ни запознаха с историята на създаването на лифтинг конците, част от производствения процес и множеството различни продукти, които компанията предлага. След края на конгреса една част от участниците имахме възможността да присъстваме на  обучение върху пациенти с лифтинг конци Aptos проведено от Д-р Джордж Суламанидзе и Д-р Албина Каджая.

Конците Aptos са дело на създателя на идеята за биорезорбируеми конци – д -р Марлен Суламанидзе. Компанията разполага с над 30 вида лифтинг конци, които се използват в различни зони и с различни показания. Основната идея на Aptos e постигане ефекта на пластичната хирургия без реална хирургична интервенция. Лифтинг ефектът е с продължителност до 2 години, а възстановителният период след процедурата е сведен до минимум поради непрекъснатото развитие на технологията. Част от показанията включват увисване в зоната на назолабиалните и марионетните гънки, зоната на челюстта, лифтинг в зоната на брадичка, гуша и шия.

д-р Алексиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here