Шия и деколте – най-бързо променящите се части на тялото

0
1659

В голям период от време естетичната дерматология наблягаше основно на проблеми свързани с лицето. Напоследък все по-често нашите пациенти търсят решение на проблеми свързани с други зони на тялото – шия, деколте, лакти, ръце. Шията и деколтето са едни от най-фото експонираните части на тялото и съответно най-бързо променящите се. Промените настъпват от една страна от въздействията на външни фактори – слънчева светлина, експозиция на високи и ниски температури, а от друга на движението на изключително силния и голям мускул покриващ зоната – платизма.

Множество пациенти споделят, че според тях именно шията и деколтето са една от най-издайническите за тяхната възраст зони и търсят терапии за справяне с отпускането и изсушаването на кожата в тази област, както и за появата на дълбоки бръчки. Това прави тази зона една от най-комплексните за третиране.

Съществуват множество процедури, които са показани за третиране на шия и деколте – лазерен лифтинг, радиочестота, мезотерапии и ботулинов токсин. 

Като естетични дерматолози ние често сме скептични към продукти описвани като „златен стандарт“ в третирането на определен проблем. Именно по този начин ми бе представен продукта Jalupro HMW на един от най-големите конгреси за естетична дерматология – AMWC Monaco 2019. Въпреки това аз реших да го изпробвам в своята практика основно заради патентованата му формула и състав. Самата мезотерапия пристига в опаковка, съдържаща спринцовка, в която е поставен богатия на хиалуронова киселина гел и шишенце, в което е течността с коктейл от аминокиселини, витамини и микроелементи. При смесването им се получава гел, който инжектираме като дълбока мезотерапия или „бустер„. Количеството на получения гел е 2,5 мл., което го прави идеален за третиране на големи зони – лице и шия, шия и деколте. Това, което според мен го различи от останалите мезотерапии и бустери, които използвам в практиката си, е невероятният ефект, който постигах при пациентите си при третиране на зони шия и деколте.

Още след първата процедура се наблюдава значително стягане на кожата, изсветляване на пигментни петна от продължителната фотоекспозиция и дори заглаждане на дълбоките бръчки на шията. От една страна високата концентрация на хиалуронова киселина в продукта спомагат за хидратиране на кожата, а от друга, функционалният комплекс от аминокиселини, витамини и микроелементи спомага за стимулация на фибробластите.

Фибробластите са основен компонент на подкожната тъкан и оновното им свойство е синтеза на колаген. Както не веднъж сме споменавали, колагенът е отговорен за подобряване на кожната еластичност и при неговото намаляване кожата се отпуска, набръчква и губи младежкия си вид. 

д-р Алексиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here