Силата на природата за красотата и здравето на нашата кожа

0
1516

   Все по-често се стремим да използваме силата на природните продукти в грижата за външния ни вид. В статията ще Ви запозная с три природни съставки с благоприятно въздействие върху кожата, които се прилагат успешно в естетичната дерматология.

   Активният въглен се използва в козметиката за истински детокс на кожата, като я почиства от замърсяванията. Той има способността да абсорбира всякакви вещества, да изсмуква токсините, както и себума и да направи кожата чиста и сияйна. Нанасянето на достатъчно количество от него и плътния му контакт с кожата осигуряват неговото детокс действие. Активният въглен има и избелващa сила – изсветлява тена на лицето, избелва зъбите. Може да се прилага при всеки тип кожа и възраст, но е най-ефективен за проблемната, мазна и възпалена кожа. Поради изсушаващият ефект намалява омазняването, контролира процесите на възпаление и разширяване на порите, изглажда  повърхността на кожата. Използва се в различни маски и се комбинира успешно с овлажняващи и омекотяващи съставки.

   Водораслите са най-старата растителна форма на Земята. Използват се в козметиката от дълги години поради благотворното им въздействие върху кожата и косата – осигуряват хидратация, защита от оксидативния стрес, заглаждане на финните бръчици. Червените водорасли действат като стимулант на кожата, подпомагащ възстановяването на тъканите. Те подхранват, подмладяват, изглаждат и регенерират кожата, укрепват капилярите. Полизахаридите им предотвратяват  дехидратирането на кожата. Те са богати на минерални вещества /натрий, калий, калций, желязо, йод, магнезий и т.н/ микроелементи /фосфор, флуор, мед, сяра, силиций и т н…/ витамини /А,Б.Ц.Е.Д/ и други, необходими съставки за дейността на клетките.

  Витамин C Неведнъж сме ви разказвали за ползите на Витамин C. Той е мощен антиоксидант и като такъв играе важна роля в подсилването на имунната система. Натрупването му в организма ни води до увеличаване нивото на антиоксиданти в кръвта, което от своя страна намалява риска от хронични заболявания. Витамин C е важен за регенериране на тъканите и кръвоносните съдове, като спомага за усвояване на желязото в организма и засилва възстановителните му сили. Локалното приложение на витамин C се използва в естетичната медицина за справяне с наличието на пигментни петна. Витамин C  участва в инхибирането на ензима тирозиназа, който спомага за предотвратяване синтеза на меланин, виновникът за появата на пигментация. Включването му в терапии за лице води до изравняване на тена, заличаване на пигментациите, осигурява сияен вид на кожата.

   Една от любимите ни процедури за оксигенация на кожата на лицето е Oxygeneo+ 3 в 1. От Pollogen ни предоставят възможността да използваме тези природни съставки, включвайки ги в новите си Oxypods.

Balance с активен въглен – пречиства и успокоява кожата, подобрява нехната текстура и външен вид.

Revive обогатен с червени водорасли – съживява повехналата кожа и намалява финните линии.

Illuminate с витамин C – избистря тена, подмладява кожата и намалява пигментациите.

Процедурата „Грижа за кожата“ с OxyGeneo е подходяща за всички типове кожа, като процедурите могат да бъдат прилагани целогодишно. Oxygeneo + може да се съчетае безпроблемно и с други естетични манипулации, като самостоятелен радиочестотен лифтинг, мезотерапия, плазмотерапия, ботулинов токсин, дермални филъри.

д-р Панайотова,

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here