Поддържане на кожата – въпроси и отговори

0
926

За много хора поддържането на добрия вид на кожата е изключително важно. Голяма част от пациентите ни ни търсят точно за това – как кожата им да изглежда добре, резултатите им да са естествени и ненатрапчиви. Това разбира се е голямо удоволствие за нас, но у голяма част от хората съществуват и грешни убеждения за естетичната дерматология породени от многото налична информация и многото непрофесионално проведени терапии.

За пореден път ще споменем колко е важна консултацията на един пациент – не само да видим какво е състоянието на неговата кожа, наличните проблеми, но също така да разберем и неговите желания. Какви резултати иска да постигне, реални ли са очакванията, отговарят ли вижданията на пациента на нашите. Само при наличие на синхрон между вижданията на пациента и на лекаря ще постигнем професионални, естествени и красиви резултати.

Ще споделя с вас някои от вижданията които изповядваме в АГЛЕЯ ДЕРМА:

  1. Хубаво е да се погрижим за качеството на кожата преди да започнем да третираме отделни зони

От основно значение е да разберем, че лицето ни не е само устни, отделни бръчки които забелязваме в огледалото или едно петънце което ни притеснява. Кожата на лицето може да има различни проблеми, за които е важно да се погрижим преди да започнем третирането на отделни зони. Голяма част от пациентите ни преминават през анализ на състоянието на кожата с VISIA преди да престъпят към процедура именно поради това – за да открием скритите проблеми на лицето, които да третираме. В голяма част от случаите преди запълването на липсващите обеми и видими бръчки е хубаво да се погрижим за текстурата, еластичността на кожата, наличието на капиляри, пигменти петна и т.н. , за да постигнем идеалният ефект на цялостно подмладяване.

  • Една процедура не е достатъчна

Много често пациентите остават с впечатлението, че след първата процедура не са имали достатъчно добър ефект. Затова от голямо значение по време на консултацията да обясним достатъчно добре, че за да постигнем добър ефект е хубаво да направим серия от процедури – било то, мезотерапия, лазерна терапия, почистване на лице. Грижата за кожата, както всяко едно нещо изисква търпение и последователност. Бързите резултати, най-често са краткотрайни и неефективни.

  • Възстановителният период е важен

Всяка една процедура има възстановителен период, който е важен почти колкото самата процедура. Лазерните процедури, инжекционните процедури, почистването на лице са свързани с нарушаване целостта на кожата и е от изключително значение да знаете какво трябва и не трябва да правите преди и след самата процедура. Затова е важно такъв тип процедури да се правят от лекари, които да дадат достатъчно подробна и полезна информация. Зачестяват случаите, в които пациенти търсят помощ за усложнения след естетични процедури. Избирайте на кой поверявате лицето си внимателно.

д-р Теодор Алексиев
/ АГЛЕА ДЕРМА /

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here