Плазмотерапия или естественото подмладяване в нашия организъм

0
296

Методът е революционен в медицината, тъй като се използват естествените растежни фактори  при отделяне на тромбоцитите. След вземане на собствена кръв на пациента в специални епруветки и последващо центрофугиране се отделя плазма, богата на тромбоцити. Установена е с клинични проучвания ролята на растежните фактори за стимулиране на естествените възстановителните реакции в организма. Те са биологични фактори за контрол на жизнените функции като ДНК синтез, клетъчна диференциация, матрикс синтеза и по този начин инициират регенерацията и подмладяването на тъканите. Растежните фактори стимулират и стволовите клетки в космените фоликули, засилват кръвоснабдяването в зоната и се прилагат за третиране на косопад. Методът е напълно безопасен и високо ефективен, без риск от алергични реакции, тъй като се използва плазмата на самия пациент.

Приложението на метода в медицината е широко. Подмладяващата плазмотерапия се инжектира в дермата и ефектите от нея в естетичната дерматология са:

  • подобряване на качествата и тонуса на кожата
  • повишаване на нейната еластичност
  • изглаждане на фините бръчки
  • избистряне на тена
  • намаляване на тъмните кръгове под очите
  • подобряване структурата на кожата след третиране на белези от акне,стрии
  • лечение на косопад от различен произход.

Плазмотерапията се комбинира успешно и с други процедури-радиочестотен лифтинг, мезотерапия, лазерни процедури, инжектиране на филъри и ботулинов токсин.

Може да се прилага на лице, шия, деколте, ръце и скалп. Подходяща е за хора в различни възрастови групи с прояви на стареене на кожата  или с изразен косопад , както и за хора, които предпочитат естественото подмладяване. 

д-р Панайотова,

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here