Няколко съвета, свързани с грижа за кожата по време на тренировка

0
1056

В ситуацията, в която всички се намираме в момента тренировката в домашни условия може да направи чудеса за тялото, да повдигне духа и настроението ни.

Независимо къде спортуваме обаче, е важно да помислим за кожата си, както преди, така и след тренировка.

Изпотяването по време на спорт, може да доведе до някои проблеми, сред които сърбеж, дразнене и дори инфекции на кожата, ако не се погрижим своевременно за нея. Спазвайки тези няколко съвета, може да се възползвате максимално от всяка тренировка, без да се безпокоите за кожата си.

Премахнете грима си преди тренировка

Едно от важните правила е да премахнем грима си преди да започнем да тренираме, за да не се запушат порите на лицето, което да доведе до поява на акне или други кожни проблеми.

Дръжте косата си далеч от лицето

Ако имате по-дълга коса, уверете се, че е добре прибрана назад, за предпочитане е да бъде вързана, докато тренирате. Освен, че ще ви помогне да се съсредоточите върху тренировката си, така ще избегнете продуктите, които използвате за коса, да бъдат в контакт с лицето. Те могат да го замърсят.

Не докосвайте лицето си

Факт е, че дори най-чистите фитнес зали и съоръжения за тренировки са места за размножаване на различни видове бактерии. Използването на едно и също оборудване без да се почиства след всеки човек често означава размяна на пот с непознати. Докосването на лицето ви след контакт с уреда за тежести или тичайки на пътеката може да пренесе бактерии върху него, причинявайки обриви и дори разпространяване на микроби, причиняващи инфекции.

Не ходете боси в съблекалнята и душовете

Стъпалото е най-податливо на гъбички във влажна среда. Когато сте във фитнеса носенето на гумени джапанки в съблекалните, обществените душове и около басейна може да помогне за предотвратяване на инфекция.

Винаги използвайте слънцезащита при тренировка на открито

Тренировките на открито са прекрасен начин да спортуваш, докато се наслаждаваш на природата в парка, например (не и сега : ). Няма да спрем да повтаряме колко е важно използването на слънцезащитен крем преди излагане на слънце, затова и вие не го забравяйте.

Винаги мийте лицето си след тренировка

След тренировка не забравяйте да измиете лицето си добре. Ако имате възможност нанесете и слънцезащитен крем за лице, който да хидратира кожата и да я предпази.

AGLEA DERMA

най-добрият дерматолог в knoxville
ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here