Мезотерапия за коса – какво трябва да знаем за нея

0
364

Причините за косопад могат да бъдат много. Различни заболявания, лекарства, стрес и генетични аномалии, могат да доведат до това състояние. Ако това се дължи на подлежащо заболяване, косопадът може да се предотврати с лечение на съществуващото заболяване. Мезотерапията може да се приложи при всички изброени за косопад причини.

           
Какво е включено в мезотерапията на косата?

Аминокиселините и пептидите, който съдържа мезотерапията за коса са важни за клетъчната пролиферация. Тези хранителни вещества помагат за укрепване на корена и подпомогнат растежа на косата. Минерали като цинк, който е основният компонент на кератина, изграждащ капилярните влакна, се използват за придаване на здраве и красота на косата. Витамините в съдържанието й поддържат регенерацията на космените фоликули и подпомагат растежа на косата. Хидратиращите свойства на хиалуроновата киселина помагат за защита на тъканите около космените фоликули срещу изсушаване и пърхот.

Тук трябва да се подчертае, че тези съставки не могат да се прилагат безразборно върху кожата. За това е важно използването на специализирани продукти, които дерматолозите считат за подходящи. Нашата клиника има щастието да работи с едни от най – добрите дерматолози, който ще ви консултират и насочат към най – адекватното лечение.

За кой е подходяща процедурата?

Тази процедура може да бъде ефективно решение за пациенти с прогресивен косопад, накъсване, липса на обем и жизненост на косата. Някой мезотерапии са подходящи при проблеми свързани с пърхот.

Мезотерапията е противопоказна при:
– бременност
– период на кърмене
– инфекция на кожата
– алергия към съставките.

Как се прилага мезотерапията на косата?
При методите за мезотерапия на косата специални серуми, съдържащи витамини, минерали и микроелементи, от които косата се нуждае, се инжектират директно в средния слой на кожата, където се намира косменият фоликул. Тъй като иглите, използвани по време на приложението, са много малки, болката не е осезаема. Възможно е и използване на локална анестезия.

Колко често трябва да се прилага мезотерапия за коса?

Въпреки че курсът на третиране е индивидуален, най често, се прилага седмично или на всеки 2 седмици. Поддържащото лечение може да бъде организирано като 1 сесия на месец.

Лечението с PRP (богата на тромбоцити плазма), приготвено от собствена кръв на пациента, също се прилага през последните години за подхранване на косата. След преглед от дерматолог, се получават успешни резултати чрез комбиниране на PRP и мезотерапии.


AGLEA DERMA TEAM

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here