Любими процедури за есента

0
71

Есента е подходящо време за извършване на редица естетични процедури. Основната им цел е да се възстанови структурата на кожата  след топлото и горещо лято, както и да я  подготви за ветровитите и студени дни през настъпващия сезон.

 Основната грижа започва с ексфолиране на кожата, за да се отстранят мъртвите клетки по повърхността, да се подобри храненето и кръвоснабдяването в нея. Следващият етап включва набавянето на допълнителни хранителни вещества, хиалуронова киселина  и витамини, за да се подобри еластичността и свежестта на кожата. Включваме инжекционни манипулации за стимулация синтеза на колаген, както и стягане на кожата с участието на апаратни процедури.

Най-подходящите есенни процедури са:

  1. Оксигенео + 3 в 1 – незабавна витализация на кожата в 3 последователни стъпки:

  – повърхностна ексфолиация или премахване на роговия слой;

  – последваща оксигенация на кожата  и  инфузия на активни съставки;

  – радиочестотен лифтинг.

 Ефектът от процедурата се изразява в освежаване и изравняване на тена, просветляване на пигментациите, хидратация и противовъзпалително действие.

 След почистване и съживяване на кожата може да преминем към следващите процедури:

 2. Радиочестотен лифтинг – неоперативен метод за лифтиране на кожата, постига се чрез радиочестотни вълни, които загряват дермата и стимулират синтеза на нов колаген, както и свиване на еластичните влакна.

Сега е и времето за извършване на лазерни процедури за отстраняване на нежеланото окосмяване.

3. Лазерна епилация – чрез краткотрайно лазерно лъчение се унищожават космените луковици  и се постига радикална епилация и желаната гладкост на кожата. Сезонът е подходящ, за да се извършва целия курс от процедури, като интервалът между тях варира според зоната  на третиране.

 4. Мезотерапия и биоревитализация – метод в естетичната дерматология за доставяне на биологично активни вещества директно в дермата .Чрез множество малки убождания се инжектират витамини, антиоксиданти, минерали, пептиди  и хиалуронова киселина, които подобряват видимо състоянието на кожата, изглаждат бръчиците, изсветляват тена, увеличават плътността и хидратацията ѝ.

5. Лазерен пилинг/ресърфисинг/ – високотехнологична манипулация за нехирургично подмладяване на кожата на лице, шия, деколте, третиране и възстановяване на белези  от акне, разширени пори и стрии. Броят на процедурите варира според състоянието на кожата, но оптимално са между 3 и 5 през интервал от 40 дни.

 След извършване на дерматологична консултация се подготвя индивидуален план за необходимите манипулации според нуждите и целта на терапията.

д-р Панайотова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here