Лазерна епилация през лятото

0
169

Никой не харесва мисълта за нежеланото окосмяване по тялото през лятото. Сезонът изисква гладка и мека кожа. В миналото единствените възможности за бързо обезкосмяване бяха бръсненето и кола – маската. Но сега има много по-добри и ефективни решения, които носят дългосрочни резултати –диодна лазерна епилация.

Докато старите методи за обезкосмяване могат да причинят порязвания, болезнени врастнали косъмчета, пигментации, белези и др., днес процедурата наречена лазерна епилация е препоръчителната, безопасна и по-добра алтернатива.

Лазерната епилация е процес, при който лазерите се използват за проникване през кожата, посредством меланина (пигмента) в косъма и разрушаване на фоликулите, за да се спре растежа им. Извършва се чрез серия от процедури и след няколко /около 6-8-10/ третирания, през интервали от 30-90 дни, в зависимост от зоната, окосмяването в третираната зона значително се намалява. Диодното лазерно обезкосмяване работи при всички типове кожа (1-6 фото тип), за всички анатомични зони, както и за третиране на врастнали косми.

Въпросът, който си задаваме: „Можем ли да се подложим на диодна лазерна епилация и през лятото?“ Отговорът на този въпрос е положителен – ДА, можете! Въпреки това, слънцезащитата трябва да се прилага преди и след процедурите. Важно е да се отбележи, че ако третираната зона е с тен, е възможно да има няколко процедури в повече. Също така хора с прясно придобит тен на кожата не трябва да се подлагат на  лазерни процедури.

 • изчакайте поне 10 дена след силния тен, за да се подложите на процедура с диодна лазерна епилация.

Ето някои съвети, които да следвате преди и след лазерно обезкосмяване през лятото:

 • Избягвайте водни дейности като плуване за първите 24-48 часа след процедурата.
 • Избягвайте пряко излагане на слънце на третираната зона за десет дни преди и след лечението.
 • Нанасяйте слънцезащита ежедневно трябва да бъде най-малко SPF 30 за тялото и 50 за лицето.
 • Информирайте точно терапевта си кога и колко сте се излагали на слънце и имало ли е скорошно белене и силно зачервяване.
 • Избягвайте използването на продукти за изкуствен тен и обезцветяване на космите поне 15 дни преди процедурата.
 • Не се подлагайте на каквато и да е ексфолиация или пилинг 1 седмица преди и след  терапията.
 • В деня на терапията не нанасяйте кремове или део спрейове на зоната.

LightSheer DESIRE лазерния апарат с който работим е диоден лазер с дължина на вълната 805nm,което го прави ефективен при третиране както на тъмни, така и на на по- светли косми.

Апаратът разполага с два апликатора предназначени според зоната на третиране.

Вакум накрайникът съвсем нежно захваща кожната повърхност което довежда до максимално близък контакт на космените фоликули с източника на енергия.Меланинът(пигментът който придава цвят на кожата и космите)става по достъпен за лазерния лъч и поглъща енергията по добре,без да се уврежда епидермиса.Тъй като кръвоносните съдове се притискат пигментът в косъма остава единствената прицелна структура за лазера.Използва се върху по-големите зони.

 ChillTip накрайникът охлажда кожата през цялото време и намалява чувството за болка.Прилага се за третирана на по малки зони.

Каква е продължителноста на процедурата?

 Продължителноста се определя от големината на третираната зона  от 5 до 10 мин.за малки  и от 40 до 50мин за големи зони.

Колко броя процедури са необходими за оптимален резултат?

 Броят процедури необходими за постигане на желания резултат са строго индивидуални и зависят от конкретните особености,типа на кожата и вида на окосмяването,както и от общото здравословно състояние.

Предимствата на системата LightSheer DESIRE пред други системи за лазерна епилация.

 • клинично доказани резултати след оптимален брой процедури
 • целогодишно третиране на окосмените зони
 • максимален комфорт и безболезненост по време на  процедурата
 • значителна бързина  и ефективност,които позволяват бързото третиране дори и на по големи зони
 • предотвратен риск от инфектиране и изгаряне на третираната кожа.

Бъдете отговорни към тялото си, доверете ни се за да постигнем заедно най добри резултати.

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here