Лазерната епилация спестява от времето ви

0
1159

Спомняте ли си първия път, в който прибегнахте до метод за обезкосмяване? Трябва да е било доста отдавна и е твърде вероятно дори да нямате спомен. Самата процедура по премахването на нежеланите косми е колкото необходима, толкова и досадна, отнемаща не малко време. А всички знаем колко ценно е то за нас и как постоянно търсим начини да си откраднем повече свободно такова. Защо тогава да го губим в дълготрайни процедури за обезкосмяване с нетраен ефект?

Съществуват много и различни методи за премахване на така нежеланото окосмяване. Ще се спрем на най-популярните от тях малко по-подробно.

  • Бръснене на космите. Това е много бърз метод и вероятно всички сме прибягвали до него в нужда. За съжаление обаче, ефекта е изключително краткотраен. При него косменият фоликул остава недосегаем. Отстранява  се само стъблото на косъма. Това е и причината за няколко негатива. Космите се сгъстяват, освен това стават по-тъмни и по-дебели. Съществува и опасност от появата на подкожни косми.
  • Кола маска. Тя е добра алтернатива, защото отстранява косъмчетата заедно с луковиците и ефектът трае 3,4 седмици. За сметка на това е болезнена, било то топла или студена. Съществува голям риск от възпаления, особено при чувствителната кожа. Не се препоръчва за хора с разширени кръвоносни съдове. И не на последно място, времето отделено за процедурата не е кратко.
  • Епилатор. Голям процент от жените, а и не само, го имаме вкъщи. И това всъщност е и най-големият му плюс. За сметка на това, за цялостно обезкосмяване може да загубим и половината от деня си. Методът е механичен, като при него отново се отстраняват косъмчетата заедно с луковиците. Би било страхотно, ако беше безболезнено и не съществуваше риск от възпаление. Не се препоръчва за деликатните зони.

Всичко това може да си спестите с едно посещение на 30/60 дни за лазерна епилация на една или повече избрани от вас зони.

Зони като горна устна или подмишници ще ви отнемат 10 минути през 30/40 дни.

Лазерният лъч въздейства на космената луковица и премахва перманентно косъма. Бързо и без болка, чували сте това клише. Но при нас в AGLEA DERMA е истина. Извършва се само от дерматолог, което не е често срещана практика.

Диодният лазер Lumenis LightSheer® действа и противовъзпалително, като предотвратява появата на подкожни косми, гнойни пъпки и други възпаления. Напълно подходящ е и за най-деликатните зони. Въпреки че LightSheer® има опция за работа и с най-тъмна кожа, не е препоръчително да се извършва процедура непосредствено след излагане на интензивна слънчева светлина.

Ако решите да се подложите на лазерна епилация, е необходимо да преустановите употребата на епилатор, пинсета или кола маска поне 20 дни преди извършването ѝ. Това е важно условие, за да бъде максимално ефективна процедурата, тъй като лазерът е насочен към корена на косъма.

Няма да изброяваме множеството предимства на лазерната епилация. Тях и повече информация, относно процедурата, както и актуални цени, може да прочетете тук

AGLEA Beauty Team

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here