Кожата на ръцете – издайник на възрастта ни

0
1272

Нашите ръце често са първите издайници на възрастта ни. Те са изложени ежедневно на неблагоприятните условия на заобикалящата ни среда – слънце, студ, вятър, замърсяване, дразнещото действие на измивните продукти и др. В резултат на това, кожата им бързо се изсушава, отпуска, появяват се кафеникави петна, става напукана и нееластична. С течение на времето и подкожната тъкан на ръцете намалява, сухожилията и съдовете изпъкват, което ги прави да изглеждат груби и състарени. Съвременните методи на естетичната медицина ни позволяват да променяме тези процеси и да поддържаме кожата си свежа и хидратирана.

Ежедневната грижа за кожата на ръцете включва използването на овлажняващи и омекотяващи кремове, които възстановяват хидро-липидния слой на кожата, както и на слънцезащитни продукти, за да я предпазят от фотостареене и пигментиране.

Допълнителна хидратация може да бъде внесена, чрез инжектиране на продукти, богати на хиалуронова киселина и други биологично активни вещества. Мезотерапията на нежната кожа по гърба на дланите осигурява насищането й с биоревитализиращи съставки – аминокиселини,витамини,антиоксиданти,микроелементи,мастни киселини и др. Те водят до стимулация на зрялата, изтощена и дехидратирана кожа, до повишаване на нейната еластичност, стимулиране на колагена, изглаждане на релефа и изсветляване на пигментацията. Серия от процедури подобряват многократно качеството и плътността на кожата.

Скин бустерите (медицински изделия с високо съдържание на хиалуронова киселина) се прилагат успешно и за дълбока хидратация на кожата на ръцете, възстановяват нейната структура и плътност. Те доставят хиалуронова киселина, която прави кожата копринено мека, еластична и свежа. За девитализирана кожа са необходими няколко процедури с интервал около 3 седмици, при нужда може да се комбинира и с други методи. Дермалните филъри запълват изгубения обем в облатта на кожата на ръцете, заглаждат бръчките и прикриват изпъкналите вени и сухожилия.

 Фотоподмладяване на ръцете може да бъде извършено с IPL технологията на  Lumenis M22, за изсветляване на кафевите петна по кожата на ръцете и избистряне на тена. Подходящо е за есенно-зимния сезон, изтрива следите на времето, оставили своя отпечатък върху кожата ни.

д-р Панайотова

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here