Кожата – най-видимият показател за здраве

0
999

Не само по естетични причини, но и по здравословни, грижата и поддържането на кожата ни здрава, са много важни за предотвратяване на бръчки и деформации, които настъпват, когато възрастта напредва. UV лъчите, гримът, свободните радикали, тютюнопушенето, стресът, промените във времето и неправилното хранене, влияят неблагоприятно върху кожата ни и ни карат да изглеждаме уморени и бледи, въпреки че сме млади.

Виталността, блясъкът и жизнеността на нашата кожа са сред най-важните показатели за здрава и млада кожа. Затова е много полезно, всяка жена на възраст над 20 години да полага грижи за нея, да я почиства и защитава.

Изборът на правилен продукт или терапия са от изключителна важност за различните нужди на кожата. Поради тази причина, специалистите съветват, първо да направим анализ на кожата си, чрез който да сме сигурни, че сме избрали правилната група продукти или процедури. Вече съществуват прецизни широкоспектърни 3D системи за анализ и визуализация, които анализират съотношението на хидратация, еластичност, омазняване, чувствителност и други фактори, които са важни, тъй като не винаги възрастта на човек е пропорционална на възрастта на кожата му.

Ежедневната грижа за кожата е от решаващо значение за вида и начина, по който тя остарява. Важно е да се стараем да полагаме възможно най-ефективни грижи. Освен ежедневното старателно почистване, от голяма полза е и отстраняването на повърхностният слой мъртви клетки.

Веднъж или два пъти седмично, след рутинната грижа за отстраняване на грим, е много полезно да ексфолираме кожата на лицето си. Ексфолиращият продукт трябва да е подбран спрямо типа кожа, като може да се използва също четка за лице или гъба. Действа се с леки, кръгообразни движения, без да се натиска и травмира кожата. Чрез ексфолиране кожата се  възобновява, подобрява се качеството й, стимулира се кръвоснабдяването, чрез деликатният масаж, който правим. С тази редовна грижа възпрепятстваме образуването на комедони и в дългосрочен план не се налага травматично почистване на лицето.

Вече остарелият метод за класическо механично почистване е твърде стресиращ и неправилен. Естествено състояние на порите е те да бъдат запълнени и когато бъдат травматично изстисквани, организмът бърза да възстанови естественото им състояние. Травматичното изстискване на порите ги деформира, те се разширяват на повърхността и по този начин се запълват по-лесно, което ги превръща в черни точки. По този начин вместо да изчистим лицето в дългосрочен план, ние правим така, че кожата да не изглежда по-добре.

Правилният начин за почистване е чрез вещества, които стопяват роговия слой, най-често това са киселини. Киселините проникват в порите, разтварят нечистотиите и ги изкарват на повърхността. В измиващите продукти се съдържат почистващи киселини, но само измиване не е достатъчно, за да се почисти в дълбочина.

Професионалното почистване на лицето е много ефективно, тъй като препаратите за професионална употреба съдържат коктейли от концентрирани киселини, които насищат и действат ефективно върху кожата. Чрез специализираната терапия, освен ефективно почистена, кожата бива и подхранена, а тези богати коктейли от киселини се вкарват на по-дълбоко ниво с помощта на ултразвуков накрайник. Не само, че кожата се почиства, хидратира и се ексфолира, но и се въздейства върху равномерността и свежестта на тена и се разкрива нов свеж слой кожа. Когато сме избрали правилната терапия и грижа за нашата кожа, съобразена с нашата възраст, можем много по-успешно да отговорим на нуждите на кожата си и да забавим процесите на стареене, отлагайки във времето по-сериозни инжекционни и хирургични методи.

AGLEA DERMA Beauty Team🌸

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here