Как се грижим за устните си в студените дни

0
1192

Полагайки ежедневна грижа за кожата на лицето си често се случва да пренебрегнем една важна част от него – устните. Кожата на устните е една от най-тънките в нашето тяло. Това е и причината всички тънки линии да се получават лесно и да личат толкова ясно върху тях. Напуканите устни освен, че са нелицеприятни, понякога могат да причинят и сериозен дискомфорт, дори и болка. Затова са необходими превантивни мерки, особено в студените месеци.

Препоръчително е да поддържате устните си хидратирани.  Хидратацията е един от най-важните фактори, за това устните ви да бъдат гладки и меки. Нанасяйте балсам за устни по няколко пъти на ден. За да не забравяте, може да си създадете правило, в което използвате балсама всеки път щом измиете ръцете си. Работи!

SPF факторът, за който Ви информирахме подробно през лятото, отново играе важна роля. Независимо от сезона, избирайте балсам със защитен фактор от слънцето. Слънчевите лъчи вредят на кожата ни, аналогично и на тази на устните.

Всяка жена става по-уверена с нанасянето на червило. Съветваме ви обаче да обръщате внимание на състава им. Някои от тях може да съдържат вредни съставки, като парабени, например.  Други пък са създадени от естествени съставки, като растителни масла и пчелен восък . Оцветени са също с естествени оцветители. Използвайки червило съдържащо витамини и други хидратиращи съставки, освен, че ще постигнете цветът, който желаете, ще запазите устните си меки и хидратирани.

Друга хитринка, която ще помогне на устните Ви да изглеждат хидратирани и да запазят мекотата си е използването на витамин Е. Той е  и може да помогнмощен антиоксидант и предпазва клетките от окислителен стрес (увреждане).

Още едно полезно нещо, което може да направите за устните си е да ги ексфолирате редовно с  т. нар. „скраб за устни“ в домашни условия. За целата ще са Ви необходими единствено 1 ч. л. мед и ½ ч. л. захар. С тази смес натривате устните си и изчаквате 2-3 мин. След това да изплаквате със студена вода.

Всички тези методи са ефективни, но трябва да бъдете търпеливи за да достигнете очакванят ефект. За оптимални резултати изпробвайте различни изпитани методи и продукти, но не спирайте да се доверявате и на специализираните такива.

AGLEA Beauty Team

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here