Как да се погрижим за кожата си след излагане на слънце

0
1030

Неведнъж сме Ви споделяли колко важно е да предпазваме кожата си от преките слънчеви лъчи през лятото и как дори в зимните месеци е препоръчително да използваме козметика с висока UVA/UVB защита. Важно е също да обърнем нужното внимание на кожата си и след това, когато изложена на слънце тя нарушава своя баланс.

След излагане на слънце, вятър и море кожата ни се дехидратира, може да настъпи зачервяване, изсушаване, дори залющване, придружени със сърбеж, чувство на oбтягане и дискомфорт.

За да възстановим кожния баланс е необходимо да използваме продукти за грижа след излагане на слънце. Основната им цел е да хидратират и охлаждат стресираната от атмосферните условия кожа, да подхранят и възстановят свежестта и комфорта ѝ.

Първа грижа можем да осигурим със спрейовете, съдържащи термална вода, които моментално охлаждат, успокояват и освежават кожата. Те съдържат богата на минерални соли вода, добита директно от извора и опакована в стерилна среда. Подходящи са за всеки тип кожа, за всяка възраст и ни осигуряват чувството за чистота и свежест.

Препоръчително е продуктите за грижа след слънце да съдържат предимно естествени овлажняващи средства- като глицерин, алое вера, кокосово, бадемово масло, масло от ший, жожоба и др.; да са обогатени с витамини (витамин Е, витамин А, витамин С) с антиоксидантно действие. Да са без наличие на парфюми и парабени, които допълнително да раздразнят кожата.

За поддържане на приятния шоколадов загар, изберете продукти обагатени с какаово масло, коктейл от куркума, канела или комбинация от каротиноиди.

Въпреки всичко казано по-горе прекомерното излагане на слънце крие своите рискове. Затова съветвам да избягвате часовете с най-интензивна слънчева светлина – 11:00-14:00 ч.

Д-р Панайотова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here