Как да се борим с остаряването като увеличим продукцията на колаген в кожата

0
1236

Какво представлява колагенът?

Колагенът е протеин, който се съдържа в костите, мускулите, кожата и тъканите. Колагенът е фибриларен протеин, той е здрав с голяма издръжливост на опън. Наличието му в кожата осигурява здравина и еластичност. Колагенът се синтезира от клетки наречени фибробласти.

С възрастта продукцията на колаген в кожата намалява, тъй като фибробластите стават по-малко активни. В резултат на намалената продукция на колаген кожата става по-тънка и се появяват фини линии и бръчки.

Какво можем да направим, за да се преборим с тази намалена продукция на колаген?

На първо място – превенция. Тя започва със слънцезащита. Слънцето играе главна роля в увреждането на фибробластите. Следователно предпазването им от увреда става с редовно използване на фотозащитни кремове дори извън летния сезон.

На второ място – стимулиране на колагеновата продукция. Има няколко начина да се постигне това. Ще ви запознаем с някои от тях:

Радиочестотен лифтинг – радиочестотната енергия води до затопляне в дермата и до повишена активация на фибробластите, следователно до повишена продукция на колаген.

Лазерен ресърфисинг лазерната енергия, прониквайки в кожата стимулира фибробластите, в резултат на което се повишава продукцията на колаген. Кожата се уплътнява, фините бръчки изчезват.

Филъри – например Елансе, филър който стимулира образуването на колаген. След неговото прилагане кожата също се уплътнява, оформя се лицевия контур, лицето възвръща младежкия си вид.

В заключение, ако искате да възвърнете обема и плътността на вашата кожа посетете Вашия дерматолог, който ще избере най-подходящата процедура за Вас.

В AGLEA DERMA Beauty Clinic консултациите с дерматолог, относно горепосочените процедури, са безплатни, с предварително записване.

д-р Петкова,

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here