Как да изглеждаме по-млади без хирургическа намеса

0
1265

Възможно ли е наистина да изглеждаме по-млади без услугите на пластичен хирург? Може би и Вие сте си задавали този въпрос. Преди да прибегнете до пластична операция, съвременната Естетична медицина предлага достатъчно ефективни методи, които ще доведат до желания резултат. Някои от тях известни на всички ни, други, все още, не чак толкова.

  Важното в случая е да попаднете на добър специалист, практикуващ със съвременна техника, както и с модерна апаратура. Накратко, ще Ви запознаем с някои от най-ефективните процедури за постигане на по-младежки вид: Ботулинов токсин, Мезотерапия, Плазмотерапия, Дермални филъри, Skin boosters, както и апаратните процедури ResurFX и IPL фотоподмладяване.

Ботокс

   Ботулиновият токсин или по-известен, като Ботокс, е един от най-популярните методи. Той всъщност е протеин, произведен от бактерии и има за цел да блокира сигналите от нервните окончания към мускулите. По този начин мускулите не се съкращават и започват да се отпускат. Релаксираните мускули придават по-гладък вид на кожата. Най-предпочитаните зони за поставянето му са тези в горната част на лицето – чело, между веждите и около очите или така нар. зона „пачи крак“. Процедурата по поставяне на ботокс отнема 20-30 минути, ефектът настъпва след около 2 седмици и се наблюдава от 4 до 6 месеца.

Мезотерапия

   Мезотерапията е следващата алтернатива за поддържане на по-млада и сияйна кожа без хирургическа намеса. Този метод има за цел да подпомогне производството на колаген в кожата. Хиалуроновата киселина помага в борбата с бръчките и ѝ осигурява по-бляскав вид. Коктейлите, съдържащи се в различните видове мезотерапия, хидратират кожата и придават на лицето по-млад и свеж вид. Препоръчително е да се направят 4 сесии мезотерапия, през интервал от една седмица.

Плазмотерапия /PRP/

„Вампирският лифтинг“ /PRP/ е високотехнологичен и същевременно съвсем естествен метод за подмладяване. Използват се единствено естествените ресурси на организма. Плазмата се състои от 90% вода и 10% от разтворени в нея биологично активни вещества: белтъци, аминокиселини, витамини, минерали, хормони, хранителни компоненти – глюкоза и липиди. Този „коктейл“ е в основата на всяка жива клетка. Инжектирането на собствена плазма, обогатена с активни тромбоцити, активира цяла каскада от биохимични реакции.

Наблюдава се естествена биостимулация на клетките от всички структури на кожата. Кожата се изпълва със сила и здравина, подобрява се външният й вид, наблюдава се видимо уплътняване, изравняване на тена, намаляване на пигментацията. Препоръчват се 3-4 процедури, в месеца по една.

ELLANSÉ™

Това е ново поколение колагеностимулиращ филър. Toй би бил идеалният избор при по-възрастна кожа и е перфектен за контуриране и лифтиране на лицето.

Елансе представлява нехиалуронов дермален филър с основна действаща съставка поликапролактон. Съдържа микросфери, които стимулират синтеза на колаген. Постига се мощен лифтинг ефект и максимално естествен, но видим резултат. Може да се прилага на темпорална зона и вежди, скули, хлътнали бузи, назолабиални гънки, челюст, марионетни линии, брадичка. Друг плюс на процедурата е, че отнема отнема около 30 минути.

ResurFX Лазерен лифтинг

Неаблативният фракселен ресърфисинг представлява последно поколение фракционирана лазерна технология с изключителни възможности за възстановяване и подмладяване на кожата. ResurFX™ е накрайник на системата Lumenis M22™ – единствената истинска неаблативна технология.

Лазереният лифтинг e апаратна процедура. Показанията са: третиране на белези от акне, атрофични и хирургични белези, повърхностни и дълбоки бръчки, разширени пори, коригиране на стрии, лечение на пигментации и др. Препоръчва се направата на 3 процедури, по една на месец.

IPL фотоподмладяване

Фотоподмладяване с IPL(515-1200nm)  е също в категорията апаратни процедури. Високоефективна, безопасена и с широк спектър на приложение, процедура. Показанията на патентованата Optimal Pulse Technology на Lumenis са: фини бръчки, акне, розацея  (неприятно зачервяване по лицето), разширени повърхностни съдове по кожата, хемангиоми, разширени пори,  лентиго, мелазма, петна  тип “кафе с мляко”, старчески петна. В зависимост от нуждата на пациента, се извършват от 2 до 6 сесии през интервал от 4 седмици.

Едно от най-големите предимства на естетичните методи е, че чрез тях, въпреки видимият резултат, лицето запазва максимално естествения си вид. Консултациите с наш дерматолог относно гореизброените процедури са безплатни. Защото ни е грижа!

AGLEA Beauty Team

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here