Кажете завинаги „чао“ на тъмните кръгове под очите

0
1378

Очите са огледалото към света. Ако те са сияйни и свежи, и светът ще ви отвърне със същото. Представете си обаче, че погледът ви изглежда тъжен и уморен – това ще повлияе негативно върху цялото ви възприятие.

Най-честата причина за нездравословен вид на лицето е появата на тъмни кръгове под очите. На пръв поглед изглежда дребно несъвършенство, което лесно може да се прикрие с грим. Но това е само компромисно решение, и то за няколко часа.

Установяването на причината за поява на сенки под очите е първото, което трябва да направите, за да се погрижите най-добре за зоната. Възможно е да бъдат в следствие на консумация на алкохол, недоспиване, преумора, прекаленото взиране в ярки дисплеи и екрани, дори генетично предразположение. На помощ тук се появяват рецептите за домашно лечение, които моментно могат да ви помогнат да изглеждате свежи.

Един по-траен начин за справяне с тъмните кръгове е чрез козметични интервенции, третиращи зоната около очите. В Aglea Derma може да намерите подходяща процедура за вас след обстойна консултация с дерматолог.

Но тъмните кръгове под очите може да издават липса на витамини, алергични състояния или други заболявания. Затова е важно да обсъдите темата и със специализиран лекар в сферата.

Ако искате да  кажете завинаги „чао“ на тъмните кръгове или поне да ги намалите до минимум, добре ще е да включите в ежедневието си три основни навика. Те ще помогнат и за здравето и тонуса на цялото ви тяло.

  1. Гимнастика за очи

Грижата за красотата на лицето трябва да започне още с отварянето на очите. Всяка сутрин правете гимнастика за зоната – стискане, мигане, въртене на очите нагоре и надолу, без напрежение и сила. Отнема само 1 минута, а върши чудеса. По този начин ще заздравите околоочния контур, което пък ще спомогне и за стимулиране на мускулатура на очната ябълка.

2. Хранене

Включете в менюто си черен бъз. Добре узрелите плодове на растението, които са с богато съдържание на витамин С, са подходящи за вкусни и здравословни рецепти. С листата от бъз може да правите билков чай, помагащ за детоксикацията на тялото. След като го преварите и изчакате да изстине, може да поставите листата в пакетче и да ги използвате като компреси за под очите си за 15 минути.

3. Масаж с лед

Съветваме ви да стимулирате кръвообращението около очите чрез студени бани на лицето. Всяка сутрин или вечер преди лягане изстудете преварена вода от билки (най-често лайка, мента, бъз) и потопете лицето си. Ако ви е неприятно, може да замразите ледени кубчета от същата вода и в продължение на 30 секунди да разтривате мястото под очите.

Изградете своите навици за поддържане на околоочната зона в отлично състояние, така както се грижите за останалите части от  тялото си. Не забравяйте да си почивате добре, да почиствате кожата си, да приемате достатъчно вода и витамини и да бъдете щастливи, за да изглеждате наистина сияйни!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here