#ЗаедноСме в борбата срещу акнето – дерматолозите на AGLEA DERMA с участие в кампанията на Bioderma

0
1257

Обикновено акнето засяга хора в по-млада възраст, но не правят изключение и хората, страдащи от акне в по-зряла такава. В наши дни, статистиката сочи, че 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25 годишна възраст са засегнати от проблема. За появата му, роля играят основно две групи фактори:

  • ендогенни – генетични или хормонални фактори, водещи до повишена мастна секреция.
  • екзогенни – козметични средства, медикаменти, професионални фактори и др.

Акнето е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване. Неведнъж сме споменавали за това, колко неприятна е появата му и какъв дискомфорт носи. В блога ни сме писали и препоръки за превенция през лятото и възможните начини за борба с него. Практиката ни сочи, че една от най-често допусканите грешки е мисълта, че то ще отмине от само себе си. Но уви, това не се случва.

Основни препоръки са да се избягва самолечението, стискането на пъпките и употребата на агресивни продукти (спирт, сапун), които променят PH—то на кожата и я пресушават. Отлагането на лечението на акне в среден до тежък стадии често води до белези и пигментации, които оставят стигми за цял живот.

Днешната ни статия е с цел да Ви разкажем за съвместната кампания #ЗаедноСме в борбата срещу акнето на Bioderma, в която ще се включат и дерматолозите на AGLEA DERMA Beauty Clinic – д-р Ива Панайотова-Маровска, д-р Стоянка Петкова и д-р Теодор Алексиев. За тях може да научите повече тук.

Целта на организаторите е да помогнат на младежите и родителите им, като им дадат достатъчна и достоверна информация, както и да засилят ключовата роля на дерматолога в лечението на акне.

Кампанията #Заедносме в борбата срещу акнето ще се проведе в периода от 14.10-18.10.2019 г., тогава в AGLEA DERMA Beauty Clinic ще се провеждат безплатни прегледи на акне, на които дерматолозите ни ще Ви определят индивидуален терапевтичен план за лечение.

Всеки желаещ да се възползва трябва да запише предварително своя час за БЕЗПЛАТНА консултация с наш дерматолог, в посочения период, на познатите вече контакти: 032 95 00 00 или 089 55 44 050.

Предварително благодарим на Bioderma, за поканата да бъдем част от тяхната инициатива. Убедени сме, че заедно ще помогнем на много хора!

AGLEA Beauty Team

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here