Ефективни решения при косопад

0
1264

Отпадането на косми е напълно нормално явление, което се дължи на космения цикъл, представляващ редуване на процеси на регрес и регенерация през целия живот на човека. За косопад говорим при загуба на повече от 100 косъма на ден. Причините могат да бъдат най-различни и откриването им не винаги е лесна задача, затова лечението трябва да бъде изцяло индивидуално ориентирано. Много е важно да се вземат мерки навреме, защото всички форми на третиране са най-успешни в началните стадии.

В някои случай се приемат хранителни добавки, съдържащи витамини, аминокиселини и микроелементи, които стимулират растежа на косъма. Препоръчват се и локални продукти, шампоани, спрейове, лосиони, които трябва да са адресирани към конкретното състояние на скалпа /пърхот, прекалено омазняване или фина, суха и изтощена коса/.

В последно време особено актуални и ефективни в лечението на косопада са иглената мезотерапия и плазмотерапията.

Мезотерапията с коктейл с хиалуронова киселина и пептиди, растежни фактори, витамини и антиоксиданти има реструктуриращо и овлажняващо действие, както и биостимулиращ и енергизиращ ефект върху космения фоликул.

Инжектирането с PRP (Platalet-rich Plasma, плазма, богата на тромбоцити и растежни фактори) е друга ефективна и безопасна терапия за третиране на алопеция, при която се използват собствените възстановителни възможности на организма. Плазмотерапията е абсолютно безопасен, хипоалергенен метод, при който се прилага собствената плазма на пациента, получена от неговата кръв. Приготвянето на PRP изисква само няколко милилитра кръв. Пробата на пациента се центрофугира в специален уред, за да могат тромбоцитите от нея да се концентрират в малко количество плазма. След обработка, получената плазма, богата на тромбоцити, се инжектира в скалпа по метода на мезотерапията.

PRP процедурата предизвиква естествен процес, който води до подсилване на косъма, увеличаване на кръвоснабдяването и клетъчната стимулация на космения фоликул. Растежните фактори, освободени от активираните тромбоцити стимулират стволовите клетки в космения фоликул, увеличават кръвоснабдяването там, поради което процедурата е много ефективна при третиране срещу косопад, както и горещо препоръчвана след трансплантиране на коса, поради своя регенеративен ефект. Виталността, цветът и блясъкът на Вашата коса се подобряват; косопадът се забавя и се активира растежът на косъма по напълно безопасен и натурален метод.

AGLEA DERMA Beauty Team 🌸 


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here