Витамин C и красотата

0
1208

Витамините са биологично активни съединения, абсолютно необходими за нормалното функциониране на жизнените процеси  в организма ни. Те участват в обмяната на веществата, те са и катализатори в редица химични процеси и допринасят за поддържане на здравословното състояние на организма.

Един от най-необходимите ни витамини е аскорбиновата киселина или т.нар. Витамин C. Ние не можем да го синтезираме, а си го набавяме чрез храната или чрез допълнителен прием на хранителни добавки. Той е мощен антиоксидант т.е. участва в  окислително-възстановителните процеси в организма като предпазва клетките от оксидативния стрес и свободните радикали.

Системното му приложение оказва тонизиращо и антитоксично действие върху целия организъм. Витамин C укрепва общото ни състояние, повишава имунната ни защита, стимулира по-бързото оздравяване и зарастване на рани, спомага за преодоляване на физическа и умствена умора, участва в обмяната на веществата, в синтеза на кръвните клетки, в борбата срещу вирусите и т.н. 

Локалното му приложение върху кожата е истински напредък в борбата ни срещу бръчките, повяхналата и посивяла кожа, както и срещу пигментните петна по нея.

Използването на витамин C в множество козметични продукти подмладява кожата ни, прави я еластична, сияеща и тонизирана. Той подпомага синтеза на колаген, избистря тена и намалява пигментациите по кожата, свен това я предпазва и от увреждащото въздействие на слънчевите лъчи.

Истински иновативни продукти са серумите, използващи комбинация между активиран Витамин C и хиалуронова киселина, осигуряващи на кожата максимална анти-ейдж грижа, както и озаряващо въздействие при всеки тип кожа.

д-р Панайотова,

AGLEA DERMA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here